STUDY CASE - ממשרד מכירות ששימש גם כמחסן למשרד מכירות מארח

הנהלת גן אירועים בארץ, פנתה אלי מתוך צורך לעצב את פני המשרדים כך שיתאימו לערכי החברה, תרבותה וחזונה. העסק ותיק, ולוח הזמנים שלו עמוס אירועים. אבל משהו בצמיחה ובתחושת ה - well being של העובדים היה חסר.

הקונספט הייחודי של גן האירועים הוא להתייחס לכל אירוע, כאילו הוא היחיד והראשון שהם עורכים. כל זוג הוא חתונת המאה. לעומת זאת, משדר המשרד את ההיפך הגמור: המשרדים וחדר הפגישות מיושנים, עמוסים ומבולגנים. חדר המנכ"ל מלא בארגזי שתייה לאירוע הקרוב, ובפלקטים לתלייה. הסביבה הפיזית בהחלט דורשת שיפור ושינוי.
משרדי החברה לפני השיפוץ


גם במישור המנטלי המצב היה דומה. אנשי הצוות עובדים במקום כ– 7 שנים ברציפות, מלאי נתינה ואכפתיות, אך עייפים. בפגישות אימון אישיות לאנשי המפתח בחברה, הכרתי כל אחד מאנשי הצוות. גיליתי אנשים מוכשרים, יצירתיים, עם רצון עז לתת, להיות חלק ממקום העבודה, לפתח ולהתפתח, ובו בזמן עם תחושה של מיצוי. האנשים עובדים שנים רבות בתוך החברה, ומתפקדים כמו מתוך קופסה שעליה שלט: "העבודה ברורה, אני מיומן ועוסק בה כבר שנים- אבל אין לאן להתקדם או לשאוף".

כשהדברים ברורים כל כך, קיימת סכנה של מקובעות.

מתוך "הקופסה" ההיא, כל אחד מהם עשה את המיטב מבחינתו, אך חש חסום. העובדים הרגישו שאין לאן להתקדם. והתלווה לכך טעם מריר של תסכול, אי התחדשות, החמצה של רעיונות שלא מגיעים לכלל מימוש, עומס, ואי פיזור סמכויות ואחריות.
היה מפתיע לגלות, שלמרות זאת, כל אחד מאנשי הצוות גילה מוטיבציה, אחריות ואכפתיות כלפי גן האירועים, רק הרגיש עייף ומותש.
ערכנו סדנה שהגדירה לכולנו את ערכי החברה וחזונה, ובעקבותיה החלטנו לעצב את המשרדים, כך שהם יתמכו וישדרו את הערכים הללו ללקוחות, אבל לא פחות חשוב- לעובדים עצמם.
משרדי החברה אחרי השיפוץ


בחינת מעגל הסביבה הפיזית הראה, שהחלל אינו משקף סביבה טבעית ואת החזון הייחודי, שכל אירוע הוא יחיד מסוגו. המשרד נראה יותר כמו מחסן, ואינו יוצר בעובדים תחושת שייכות. הוא מזמין הזנחה וחוסר אכפתיות מצדם. גם ללקוחות- המקום אינו מספק מארח ואינטימי ללקוחותיו. חדר ההמתנה נראה כמו חדר של חייל משוחרר...
חדר המתנה לפני השיפוץ


הקונספט שכיוון את הקווים העיצוביים, הוא סגירת אירועים כחווית אירוח. אנשי הצוות מקבלים את לקוחותיהם כאורחים, החולקים עמם חלומות ותשוקות על היום הכי מיוחד בחייהם.

אם עד עתה נפגשו בעלי השמחה ואיש המכירות, כששולחן משרדי חוצץ ביניהם, ושדרו משרדיות יבשה ועייפה, עוצבו כעת עמדות סלוניות לא פורמליות, הכוללות שולחן עגול לסגירת עסקאות.
חדר המתנה לאחר השיפוץ
חדר המתנה לאחר השיפוץ
פינת אירוח לפגישות וסגירת עסקאות


בחצר המשרד האחורית, התקנו דק עם פינות ישיבה פסטורליים, לסגירת עסקאות בימים אביביים או בערבים נעימים. כמה מתאים לסכם ולחתום כך על ארוע מעוצב, העומד להתרחש בגן אירועים!
חדר המתנה לאחר השיפוץ


הרעיון שמנחה עיצוב חללים עסקיים מסוג כזה, הוא לבנות סביבת עבודה טבעית, ובכך ליצור קשר הדוק בין העובדים לארגון - תחושת שייכות, לויאליות, הנאה בעבודה, שיפור הביצועים ומערכות היחסים.
עיצוב שכזה, תורם המון למיתוג ערכי, ייחודי ותחרותי בתחומו.
בעזרת שימוש נכון בעיצוב, ויישום עקרונות הפנג שואי, יכולים מנהלי חברות ומנהלי משאבי אנוש למנף כל חברה או ארגון, הן פנימית- בשיפור מוטיבציית העובדים ושתוף הפעולה שלהם, והן חיצונית- ביצירת מיתוג ובידול עסקי- כדי להביא את העסק לצמיחה של ממש.
 
 
לאישור ההרשמה - לחץ כאן
לתיבת הדואר שלך יגיע מייל לאשרור ההרשמה והשלמתה – זכרו לאשרר אותו
לשאלות ומידע נוסף צרו קשר עם neta@netakafri.co.il
Subscripton box